Gyakran ismételt kérdések

Kik tudják igénybe venni a szolgáltatást?

A szolgáltatást magánemberek vagy Társasházak vehetik igénybe akkor ha a munkáról teljesítési igazolás elég a belső elszámoláshoz.


Nekem is kell valamit csinálnom?

Vannak olyan munkák, ahol nem elég egy ember. Meg kell tartani egy karnist vagy a porszívót, esetleg pár csavart feladni a létrára. Ilyenkor tud Ön is segíteni.

Más esetben, amikor már lebeszéltük a munkát, nagy segítség, ha az adott terültet, ahol dolgozni fogok, előkészíti. Pl. ha a mosogató alatt kell szifont, vagy csapot cserélni, akkor kipakolja a szekrényt. Vagy ha fúrni kell akkor azokat a tárgyakat amelyek útban vannak elpakolja, esetleg leteríti a hulló por ellen. Néha fel kell állni az ágyra, mert másképp nem lehet elérni a fúrás helyét, ilyenkor előre leterítheti az ágyat akár egy másik lepedővel, amit aztán ki lehet mosni.

Milyen problémákban tud segíteni a Tarkabarkács?

Jellemzően minden lakásban előforduló kisebb nagyobb probléma elhárításában, szakipari munkákban. Elektromos gépeket viszont nem szerelek és nem javítok, amennyiben elektromos problémája van. Ilyenek pl. a mosógép, mikró tv, számítógép. Bár volt már olyan eset, amikor sikerrel jártam pl. elektromos sütő ventillátoránál, de ezek inkább a kivételek közé tartoznak.

Gázszereléssel kapcsolatos munkákban csak korlátozott esetben tudok segíteni. Ha a garanciához nem kell hivatalos gázszerelői pecsét, akkor pl. a gáztűzhely csatlakoztatását meg tudom csinálni, vagy esetlegesen a csatlakozó csapot kicsirélni. De gáz ügyben ennél többet nem vállalok.

Új elektromos tűzhely vagy főzőlap bekötésénél akkor tudok segíteni, ha nem kell hivatalos villanyszerelői pecsét a garanciához. De ha egy adott munka igényli a meglévő ki- és visszakötést meg tudom csinálni.

Mi van, ha a Tarkabarkács nem veszi fel a telefont?

Ha Ön telefonál, de nem veszem fel, elképzelhető, hogy benne vagyok egy munkában. Koszos a kezem, vagy létrán állok. Ilyenkor egy kicsit később megpróbálhat megint hívni. Bizonyos időközönként én is megnézem a telefont, volt-e nem fogadott hívásom.

Amit még ilyen esetben tehet, hogy ír egy rövid smst hogy hol, kinél és mit kellene csinálni. Ha egy nap többen is telefonálnak, van esély, hogy elsiklok a számok fölött. Az sms jobban visszakövethető, és a problémát is megtudom egyúttal.

A munka felmérése is pénzbe kerül?

A felmérésnél az aktuális óradíjak felszámításra kerülnek.

Kifizettem a munkát, és mi van, ha ugyan ezzel megint probléma van?

Ilyen esetben fontos kérdés, hogy a probléma mitől jött elő megint?

Például a mosogatónál kidugítottam a lefolyót, de utána megint azt érzékeli, hogy nem folyik le a víz. Ez véleményem szerin egy másik munka, nem ugyan annak a garanciális változata.

Egy másik esetben pl. felfúrtam a karnist, de a tipli újra kijött a helyéről. Bár ez is lehet attól, hogy valaki nagyon erősen megrántotta, mégis ezt azért elfogadom garanciális munkának, tehát minden további költség nélkül visszamegyen és visszarakom a tiplit.

Olyan is van amikor megbeszéljük, hogy mit lehet kezdeni a problémával. Például több változat közül az egyiket építjük be, vagy az egyi fajtára cseréljük a dolgot. Itt az Ön döntése is benne van, mert az árak között különbség lehet, és nem biztos, hogy Ön a drágábbat szeretné. De a használat során kiderül, hogy ez nem válik be. Ebben az esetben erről nem én tehetek. Ilyenkor ha van másik alternatíva, pl. egy másik gyártó terméke, amelyik jobb, akkor arra cserélem, de ez is már egy újabb munka, tehát ennek a cseréje az aktuális árak szerint történik.

Kaphatok-e áralánlatot egyösszegben?

A Tarkabarkács a megkezdett órák alapján vállal munkát.

Az a lényeges, hogy mennyi időt kell ráfordítani amíg kész lesz az adott munka. Ezt pontosan nem tudom előre megmondani.

Egy 3 órásra becsűlt munka azt jelenti, hogy a munka megkezdése előtti helyzetből ezt lehet előre látni.

Lemondhatom-e a megrendelést?

A munkát minden kötelezettség nélkül le lehet mondani, vagy egy másik időpontba átrakni. Természetesen senkinek nem érdeke egy munka lemondása, vagy elnapolása, hiszen nem azért kerestük meg egymást, de felmerülhetnek okok, amelyek indokolttá teszik.

Milyen munkát nem vállal a Tarkabarkács?

Nem vállalom áram esetén a méretlen szakaszon lévő munkákat, vízszerelésnél a strangon belüli munkákat, gázszerelésnél gázkészülék javítást, gázcső kiépítést, gázórához kötődő munkákat.

Hogy kerül a csizma az asztalra?

A kiszállások során saját munkaruhánkban dolgozunk, amihez a lábbeli is hozzá tartozik. A munkát ebben vágezzük. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy sáros lábbal végigmasírozunk a fehér szőnyegen, de azt jelenti, hogy normális sármentes állapotában ezzel lépünk a lakásba. Bár léteznek cipőre húzható védőpapucsok is, de ezek csúszóssá tehetik a cipőt és ezáltal balesetveszélyessé. Ezért ezek használata csak nagyon indokolt esetben lehetséges. Ha ez mégis elengedhetetlen Önnek, akkor előre gondoskodnia kell erről. Ilyen esetekben a Tarkabarkácsnak joga van mérlegelni a helyzetet a munkavégzés biztonsága szempontjából és adott esetben elállhat a munkavégzéstől.

Elefánt a porcelánboltban?

A lakás személyes tér ahol a használati vagy dísztárgyak nagyobb jelentőséggel bírhatnak Ön számára. Ezért fontos, hogy a munkavégzés során ezek biztonságáról Önnek kell gondoskodnia, vagy takarással, vagy elpakolással.

Természetesen én vagy a munkatársaim minden esetben figyelünk a lakás dolgaira, nem célunk semmilyen károkozás.